In aceste zile se lucreaza la foc continuu la Directia de Crese Iasi unde sunt pregatite in jur de 13.000 de sarmale pentru pelerinii care vin la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. An de an, o parte din angajatele directiei participa la pregatirea bucatelor. Toate ingredientele sunt atent cumparate si preparate pentru a le oferi pelerinilor cele mai bune sarmalute.
Pregatirile pentru masa pelerinilor a devenit o traditie pentru Directia de Crese Iasi. Aici, in jur de 20 de angajate lucreaza pe perioada pelerinajului pentru a le oferi crestinilor o masa calda de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Chiar din momentul in care incep sa vina pelerinii, angajatii directiei merg cu ceai cald si cate o gustare la randul de la racla.
Mihaela Ghiocă, Director Direcția de Creșe Iași: „Si pe timpul noptii vom merge cu produse de patiserie si cu un ceai ducel, cald, aromat, care le va incalzi sufletele pelerinilor nostri pe care ii asteptam in fiecare an cu mare drag. In jur de 20 de salariate au fost in fiecare zi si s-au ocupat si anul acesta in jur de 13.000 de sarmale vom face”.
Vedetele raman, totusi, sarmalutele moldovenesti a caror pregatire este facuta ca la carte. Vita de vie si varza sunt luate din timp iar bulionul si o parte din ingrediente sunt facute in casa.
Mihaela Ciubotaru, Angajată Creșa nr.19 Iași: „E vorba de ingredientele proaspete si de calitate. Mai ales procesul de productie este foarte important. Rularea sarmalelor ca sa nu se desfaca la fiert, fiertul, asezatul in oala chiar. Toate conteaza foarte mult. Faptul ca servim o cauza, ca ajutam pelerinii care stau la rand si au fost vitregiti de vremea asta mai ales si de coada lunga, conteaza tot foarte mult„.
Masa pelerinilor va fi oferita imediat dupa ce se va termina slujba.