Au început să ajungă la Iași foarte mulți clienți de business. Orașul e într-o continuă dezvoltare. Apar afaceri noi, clădirile de birouri se dezvoltă, atrag companii din alte orașe ale țării dar și din alte țări. „Dacă ne raportăm la turism, vorbim despre turism sezonieri. Ne raportăm la perioadele în care e cald afară. Primăvara, mulți vin pentru grădina botanică. Vara, vin să vadă ce poate oferi un oraș atât de est european. Când vine frigul, vine pelerinajul organizat cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, avem foarte mulți clienți. În rest, în perioadele din afara sezonului, vin persoane care încearcă să își rezolve anumite situații, de multe ori medicale, și au nevoie de cazare”, a precizat Răzvan Abune, consilier imobiliar și administrator al mai multor locuințe de închiriat în regim hotelier.
Conform celor relatate de Răzvan Abunei, cei care dețin apartamente pe care le închiriază pe perioade scurte de timp, în regim hotelier, pot obține, lunar, aproximativ 800 de euro, în funcție de perioada din an. „Această afacere este pe un trend ascendent. În medie, poți închiria un apartament cu un preț de 400 de euro pe lună. Dacă îl închiriezi pe termen scurt, în regim hotelier, obții aproximativ dublu într-o lună, aproximativ 800 de euro, dar acest lucru depinde de mai mulți factori”, a adăugat consilierul imobiliar ieșean.
Citește și: Copii cu arsuri, transferaţi cu avionul SMURD de la Satu Mare la Iaşi
Aeroportul, șansa Iașului pentru dezvoltarea turismului
Până să fie conectat la restul țării și la Europa prin autostrăzi, Iașul a primit o șansă importantă prin noul terminal al Aeroportului Internațional. Promovarea capitalei Moldovei la nivel național și internațional ar trebui să fie o preocupare pentru municipalitate, pentru ca orașul să reușească să atragă tot mai mulți turiști, mai spun specialiștii în imobiliare. „Avem această autostradă aeriană, aeroportul. Consider, cu o promovare mai amplă, va reuși să aducă un număr și mai mare de turiști. Iașul are multe lucruri de oferit, o istorie amplă, clădiri superbe, muzee. Avem ce prezenta, avem cu ce să ne lăudăm. Suntem deficitari pe partea de promovare a orașului. Avem mulți clienți din Republica Moldova, care vin la cumpărături în Iași. Aceștia caută apartamente pentru weekend, caută locuințe în zona centrală a Iașului. Și acesta poate fi considerat un fel de turism, pentru cumpărături”, a încheiat consilierul imobiliar ieșean.