Schemă de fraudă cu fonduri europene: fermier și doi medici veterinari implicați! Un fermier și doi medici veterinari au fost condamnați definitiv pentru fraudă a fondurilor europene.
Cei trei complici au fost implicați într-o schemă de fraudă cu fonduri europene, falsificând documentele privind numărul real de oi deținute.
Această acțiune ilegală a avut ca scop obținerea de fonduri europene prin înregistrarea unor date false, ceea ce a dus la o utilizare necorespunzătoare a resurselor financiare destinate sprijinirii agricultorilor și dezvoltării rurale. Condamnarea lor subliniază gravitatea infracțiunilor legate de fondurile europene și necesitatea de a proteja integritatea acestor programe esențiale.
Schemă de fraudă cu fonduri europene: fermier și doi medici veterinari implicați!
Curtea de Apel Timișoara a dat sentința finală într-un dosar DNA, în care un fermier din Timiș și doi medici veterinari au fost acuzați de fals și fraude legate de subvențiile APIA.
CITEȘTE ȘI https://aloromania.ro/candidatura-liderei-pot-contestata-la-ccr/
„În perioada 2020-2022, inculpatul Vasile Dulău ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care ar fi fost consemnate date false (referitoare la numărul de ovine pe care l-ar fi deținut) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată. Inculpatul ar fi beneficiat de ajutorul celor doi medici veterinari care ar fi întocmit în fals mai multe documente din care ar fi reieșit că fermierul deținea un număr mai mare de ovine decât avea în realitate. Funcționarii APIA ar fi descoperit că din cele 537 de ovine indicate de fermier în cererea unică de plată, înregistrate și în baza națională de date, la fața locului ar fi fost identificate doar 146 de ovine. Prin aceste demersuri, inculpatul Vasile Dulău ar fi obținut fonduri nerambursabile în sumă totală de 96.777 lei” anunțau în octombrie 2023 procurorii DNA
Judecătorii au decis ca inculpații să fie condamnați cu suspendare și să achite cheltuielile judecătorești în valoare de 15.400 de lei.
Autoritățile continuă să intensifice măsurile de control pentru a preveni astfel de abuzuri, asigurându-se că resursele sunt utilizate corect și în beneficiul comunităților rurale.
Urmărește articolele Alo Romania și pe pagina noastră de Facebook!